Terug naar blog

Windows 10 door ons getest!

Er is de laatste tijd veel om te doen, de lancering van het nieuwe paradepaardje van Microsoft, Windows 10. Op 29 juli werd Windows 10 officieel gelanceerd, we zijn vandaag 13 augustus, tijd dus om onze persoonlijke ervaringen met Windows 10 te delen.

Net zoals Microsoft het zelf aankondigde valt een eerste aanpassing meteen op, het start menu van Windows 10 werd stevig onder handen genomen en is nu een mooie mix tussen het menu van Windows 7 en dat van Windows 8.1. Net zoals in Windows 7 worden alle applicaties die op je pc staan in een overzichtelijke lijst weergegeven. Daarnaast kan je, net zoals in Windows 8.1, verschillende apps vastpinnen op het startmenu. Hierdoor open je sneller die programma’s die je vaker nodig hebt zonder te moeten gaan zoeken in een lijst met applicaties die je zelden gebruikt.

Nog een paar interessante verbeteringen zijn de zoekfunctie, de mogelijkheid om meerdere bureaubladen te openen en het notificatiescherm. De zoekfunctie heeft in vergelijking met voorgaande versies van het besturingssysteem aan snelheid gewonnen. Ook een handige nieuwigheid is de mogelijkheid om meerdere bureaubladen aan te maken. Dit is een groot voordeel wanneer er bijvoorbeeld gelijktijdig aan verschillende projecten gewerkt wordt, er kan dan per project een nieuw bureaublad aangemaakt worden zodat je snel kan switchen tussen de verschillende bureaubladen in plaats van dat je te veel verschillende schermen open hebt staan. Ook het nieuwe notificatiescherm is bijzonder handig en zorgt ervoor dat je niet telkens gestoord moet worden wanneer je met een bepaalde taak bezig bent, alle inkomende meldingen worden opgeslagen in het notificatiescherm waar je na het afwerken van je taak een mooi overzicht kan terugvinden van hetgeen je even hebt laten passeren tijdens het afwerken van je taak.

Eerlijk is eerlijk, er zitten ook nog wat kleine foutjes in deze nieuwe versie maar die zullen door Microsoft zo snel mogelijk opgelost worden, er is een klein probleempje bij het installeren van de nieuwste update op sommige pc’s (daar kan je hier meer info over vinden), ook is nog niet alles 100% full HD-ready maar dan gaat het over kleine details.

Zo, zoals je merkt zijn wij alvast tevreden en enthousiast over Windows 10 dat in onze ogen een besturingssysteem dat een mooie progressie maakt ten opzichte van zijn voorgangers en die de focus legt op gebruiksgemak en snelheid.

Terug naar blog

Iets voor u? Gratis advies? Online Demo? Geef een seintje!

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Wilt u gratis advies of gratis white papers i.v.m. ERP ontvangen, laat het ons dan ook weten via onderstaande en wij sturen ze u gratis toe!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Dankzij Microsoft Dynamics en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Microsoft Dynamics van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"Dankzij Microsoft Dynamics van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
V.D.
IT-manager
Dynamics klant die overstapte naar Offimac

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM