Terug naar blog

Twee nieuwe zakelijke toepassingen voor de hololens

Microsoft heeft een aantal nieuwe toepassingen voor de HoloLens onthuld, die de augmentedrealityheadset nuttiger voor bedrijven moeten maken. Het gaat om toepassingen binnen Dynamics 365, die Dynamics 365 Layout en Dynamics 365 Remote Assistant heten.

Het doel van beide nieuwe toepassingen is om werknemers te helpen verbinding te maken met collega’s op andere locaties. Microsoft stelt zelf in een blog dat het idee voortkomt uit feedback van klanten. Sinds de HoloLens twee jaar geleden uitgebracht werd, zou het bedrijf veel positieve feedback op het apparaat gekregen hebben.

Handige toepassingen

Met de twee nieuwe toepassingen speelt Microsoft in op een breed gedragen behoefte. Een AR-bril is handig, maar vooral als het ook echt goede toepassingen in de werksfeer heeft. Met Remote Assistant wordt het mogelijk voor mensen die bijvoorbeeld op locatie werken, om feedback te vragen van collega’s op kantoor.

De werknemer die een HoloLens bij zich draagt en niet zeker weet hoe hij of zij bijvoorbeeld iets moet repareren, kan een collega bellen en vragen mee te kijken. Vervolgens ziet de persoon aan de andere kant van de lijn precies hetzelfde als de medewerker op locatie. Op die manier kan er eenvoudig begeleiding gegeven worden bij het uitvoeren van de nodige werkzaamheden. Desgewenst kunnen er zelfs bepaalde objecten in beeld omcirkeld worden en voorzien van de nodige instructies.

Dynamics 365 Layout speelt dan weer in op een heel andere vraag. Een ontwerper kan binnen deze dienst een 3D-model maken van bijvoorbeeld een winkelinrichting, of van een gebouw. Dat kan in CAD-software gemaakt worden en in 3D via de HoloLens bekeken. Het is mogelijk om daar ter plekke wijzigingen in aan te brengen. Mooi is dat de software de veranderingen ook automatisch doorvoert in de CAD-tekening.

Microsoft komt met deze nieuwe toepassingen omdat het met klanten heeft gekeken naar manieren die tijd, geld en energie zouden besparen door de HoloLens toe te passen. Bedrijven als Chevron, Ford en ThyssenKrupp Elevators maken er al gebruik van.

Terug naar blog

Iets voor u? Meer weten? Online Demo? Mail of bel 0800 11 137

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Of bel Max op 0800 11 137!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
V.D.
IT-manager
Dynamics klant die overstapte naar Offimac

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Microsoft Dynamics van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Dankzij Microsoft Dynamics en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Dankzij Microsoft Dynamics van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co