Terug naar blog

Steeds meer bedrijven slachtoffer van Phishing

Phishing-aanvallen nemen toe, zowel in frequentie als in ernst. Cybercriminelen dringen het zakelijke e-mailsysteem binnen en bestuderen de werking van de organisatie, bedrijfsstructuur en communicatiestijl om hun slaagkansen te vergroten.

Cybercriminelen treden bedrijfssystemen binnen door het verzenden van een sociaal gemanipuleerd stuk communicatie. Het feit dat dit soort mails heel overtuigend zijn in combinatie met het stijgend aantal aanvallen zorgt voor een algemene stijging in het aantal bedrijven dat het slachtoffer wordt van phishing.

Bij de meeste vormen van phishing krijg je een bericht waarin de cybercrimineel zich voordoet als een medewerker van een bedrijf of overheidsinstantie. Deze afzender vraagt bijvoorbeeld om je gebruikersnaam en wachtwoord voor een bedrijfswebsite of online dienst, bankgegevens of andere waardevolle en gevoelige informatie door te geven.

Cybercriminelen kunnen met deze werkwijze voor miljoenen euro’s bedrijven oplichten of schade aanrichten aan de computersystemen. Om de identiteit van een bedrijfsmedewerker zo goed mogelijk te imiteren, zoeken de oplichters informatie over deze persoon online en op sociale media.

Opgelet
In veel gevallen benadrukken cybercriminelen in de e-mails dat je snel moet handelen en dat een laattijdige reactie mogelijks gevolgen heeft voor het bedrijf. Die urgentie trekt nietsvermoedende medewerkers over de streep en zorgt ervoor dat je even niet goed oplet en in de val loopt. Cybercriminelen voegen schadelijke links toe of bijlagen met malware die je computer besmet. Op die manier krijgen ze toegang tot je computer, of in ernstige gevallen: het bedrijfsnetwerk.Phishingberichten zijn soms nauwelijks van de echte bedrijfscommunicatie te onderscheiden. Cybercriminelen gaan steeds grondiger te werk en de risico’s voor bedrijven stijgen.

Ontmaskeren van phishing-communicatie
Het opmerken van phishing-aanvallen is moeilijk, maar veel phisingberichten bevatten schrijffouten, afwijkend taalgebruik en slordigheden. Wees ook bewust van het feit dat je bank je nooit per e-mail om gevoelige informatie vraagt. Bovendien gebruiken cybercriminelen vaak prijzen als lokmiddel. Klinkt een bericht te mooi om waar te zijn, dan gaat het waarschijnlijk om een phising-aanval.

Gezond verstand is belangrijk in het ontmaskeren van phishingberichten, maar een goede verdediging die deze e-mails tegenhouden. In overleg met de IT-afdeling van je organisatie zet je een goede spamfilter die kwaadwillige e-mailcommunicatie tegenhoudt en gebruik je betrouwbare antivirussoftware zodat eventuele dreigingen in de kiem worden gesmoord.


Terug naar blog

Iets voor u? Meer weten? Online Demo? Mail of bel 0800 11 137

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Of bel Max op 0800 11 137!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
V.D.
IT-manager
Dynamics klant die overstapte naar Offimac

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Microsoft Dynamics van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"Dankzij Microsoft Dynamics en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Dankzij Microsoft Dynamics van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM