Paperless office van offimac = minder papier, minder kosten, sneller

Elke organisatie kent de doorstroming van  papier (facturen, nota's, leveringsbonnen, fax, ...). Wilt u uw papierenstromen en processen beheren met minimale kosten en maximale efficiëntie? Wil je de inkomende facturen beter beheren, sneller en efficiënter te verwerken? Een paperless office is dé perfecte oplossing, en Offimac kan u hiermee helpen. Start vandaag nog met een paperless office !

Paperless office, wat is het?

In een paperless office gaan we het gebruik van papier zoveel mogelijk elimineren, soms zelfs volledig. Hoofdzakelijk worden hierbij nieuwe technieken ingezet en gaan er bepaalde processen veranderen (bv; digitaliseren van alle documenten) waarin u de medewerkers, maar ook uw klanten in betrekt.

Waarom investeren in paperless office?

Gezien de huidige technologische evolutie werkt iedereen dagelijks op een computer, maakt gebruik van een mobiele telefoon of heeft een tablet ter beschikking. Toch hebben nog niet veel bedrijven de stap naar een compleet paperless office gezet omdat ze nu eenmaal gewend zijn om documenten te printen en fysiek op te slaan in de archiefkasten.

Het is echter belangrijk om de stap naar een paperless office niet langer uit te stellen want door een paperless office zal er ruimte ontstaan voor andere belangrijkere zaken. Hierdoor zal de productiviteit in uw onderneming stijgen. Daarnaast brengt een paperless office diverse voordelen met zich mee:

 •  Een paperless office laat u toe om sneller uw documenten en processen beheren
 •  Een paperless office zorgt voor maximale efficiëntie
 •  Dankzij paperless office kan uw onderneming duurzaam ondernemen  
 •  Besparing op uitgaven aan papier
 •  Minder printkosten
 •  Zo weinig mogelijke extra manuele handelingen (kopiëren, controleren, ...)
 •  Besparing in personeel en/of personeelskosten
 •  Minder afwachten 'totdat het uit het bakje gehaald en bekeken is'
 •  Minder tot geen verlies van documenten
 •  Paperless office software zorgt ervoor dat het juiste document bij de juiste persoon terecht komt.
 •  Automatische controles en afpuntingen mogelijk (mits workflows) 
 •  Sneller acties kunnen nemen (zoals bijvoorbeeld kortingen contant op facturen)
 •  Documenten waar u "van overal" aankan
 •  Traceerbaarheid 
 •  Snelle en efficiënte verwerking van bvb inkomende facturen 

Paperless office in de praktijk

Group Jansen

Group Jansen uit Meeuwen is een toonaangevende bouwgroep met oog voor innovatie. Met een geconsolideerde omzet van ongeveer 120 miljoen euro en 500 medewerkers is Group Jansen een belangrijke speler in de Belgische bouwwereld. Zij maken al enkele jaren gebruik van Microsoft Dynamics NAV van Offimac als bedrijfsoplossing

Probleemstelling

Group Jansen kampte na de implementatie van Microsoft Dynamics NAV nog steeds met een aanzienlijk efficiëntieverlies bij het beheersen van de omvangrijke documentenstroom. Het goedkeuringstraject voor de aankoopfacturen nam 5 à 10 dagen in beslag.

Paperless office als oplossing

Na een evaluatie van verschillende oplossingen voor een paperless office opteerde Group Jansen voor PPM.net, de oplossing van Ex Arte die volledige integratie met Microsoft Dynamics toelaat.

Vital Driesen, informaticaverantwoordelijke bij Group Jansen: “Uit een demonstratie van PPM.net, de oplossing van Ex Arte, bleek dat dit de enige oplossing was die perfect te integreren is met Microsoft Dynamics NAV. Zo konden wij het hele goedkeuringsproces van documenten via één systeem laten verlopen. Nu wij het pakket in gebruik hebben, zijn wij in de wolken over het gebruiksgemak en de flexibiliteit van PPM.net.”

Paperless office = intelligent digitaliseren

Vroeger werd er binnen Group Jansen van elk binnenkomend factuur maar liefst 2 tot 3 fotokopijen gepakt. Deze vertrokken dan voor een langdurig goedkeuringstraject naar één of meerdere personen binnen Group Jansen. Gemiddeld moest er van 5 tot 10 dagen gewacht worden vooraleer een factuur goedgekeurd werd.

Vandaag worden alle inkoopfacturen door de boekhouding voorzien van een identificatielabel door PPM.net gecreëerd en worden de facturen ingescand. Via OCR (Optical Character Recognition) worden de factuurgegevens herkend en geïmporteerd binnen Microsoft Dynamics NAV. Het nummer van dit label blijft trouwens binnen NAV de unieke identificatie van elke factuur zolang ze nog niet ingeboekt is.

Indien alle gegevens op de factuur kloppen, kan de boekhouding de factuur meteen goedkeuren. Wanneer dat niet het geval is, wordt door PPM.net een procedure voor elektronische goedkeuring in gang gezet.

Een hele verbetering volgens Anita Bloemen, verantwoordelijke boekhouding: “Vandaag zijn de facturen goedgekeurd op minder dan één dag. Het systeem stuurt immers twee e-mails per dag uit naar de betrokkenen: één om 11 uur en één om 15 uur”.
Klantengetuigenis van Group Jansen over onze paperless office implementatie »

Interesse in onze paperless office oplossing?

Wil je graag meer weten over onze paperless office software of wil je eens bekijken wat onze paperless office software voor uw onderneming kan betekenen? Mail ons dan of gebruik het contactformulier.

Online demo?

 

Snel naar specifieke software voor uw sector:

Verhuur | Distributie & Handel | Bouw | Productie | Installatiebedrijven | Service | Drukkerij & Printing | Zakelijke Dienstverlening

Snel naar onze andere oplossingen:

Mobiele ERP | CRM Software | PlanningssoftwareBusiness Consulting | Documentmanagement | Paperless Office | ICT-Infrastructuur | Microsoft Dynamics NAV

Iets voor u? Gratis advies? Online Demo? Geef een seintje!

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Of bel Max op 0800 11 137!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Dankzij Microsoft Dynamics van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Microsoft Dynamics van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"Dankzij Microsoft Dynamics en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
V.D.
IT-manager
Dynamics klant die overstapte naar Offimac

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co