Terug naar blog

Opgepast! Gevaarlijk virus doet de ronde in Limburg

Er doet op moment in Limburg een gevaarlijk crypto-virus de ronde. Het virus wordt verspreid via een zogenaamde e-mail van Trondheim Transport BV. Daarin wordt gevraagd om een nieuwe afspraak te maken om uw bestelling te laten afleveren. Verwijder deze mail onmiddellijk!

De mail - in het Nederlands opgesteld - blijkt van verschillende afzenders te zijn, maar werkt steeds op dezelfde manier. Je krijgt het bericht dat er een chauffeur van de firma Trondheim Transport N.V. een pakketje heeft willen afleveren, maar dat dat niet is gelukt. Ook je eigen naam en gemeente worden in de mail vermeld, tot zelfs het gewicht van je pakketje. Vervolgens wordt gevraagd om een nieuwe afspraak te maken. De gevolgen zijn echter groot, het virus is zodanig krachtig dat het al je bestanden, foto's, documenten gegijzeld worden. Al deze bestanden worden onbruikbaar en het is bijna onmogelijk om deze cryptolocker ongedaan te maken. Vervolgens ontvang je een mail van de oplichters met de vraag om een bedrag te storten en in ruil hiervoor zouden dan uw bestanden terug bruikbaar worden. Maar dat blijkt maar in een klein aantal gevallen ook effectief te gebeuren. 

De politie vraagt om waakzaam te zijn en de link in de mail zeker niet te openen. Ook het bedrag betaal je best niet, want op die manier wordt de oplichtersbende net in stand gehouden. "De dag dat niemand ingaat op de betaling, zakt hun systeem in elkaar", klinkt het.

De mail ziet er zo uit:

Terug naar blog

Iets voor u? Meer weten? Online Demo? Mail of bel 0800 11 137

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Of bel Max op 0800 11 137!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Dankzij Microsoft Dynamics van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
V.D.
IT-manager
Dynamics klant die overstapte naar Offimac

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Dankzij Microsoft Dynamics en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Microsoft Dynamics van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux