Meer info over GDPR en Cybersecurity

Er is de laatste tijd veel over te doen en dat is, naar ons oordeel, ook terecht. GDPR en cybersecurity zijn twee thema's die ontzettend belangrijk geworden zijn door de digitalisering van zowat alle mogelijke gegevens binnen de bedrijfswereld. Om u alvast een beetje meer te informeren geven wij alvast een aantal antwoorden op belangrijke vragen in verband met deze onderwerpen:

Naar cloud ERP of niet naar cloud ERP?

U hebt ongetwijfeld ook al veel gehoord en gelezen over cloud ERP. Het concept bestaat al jaren en het biedt zeker interessante mogelijkheden. En het leek de laatste tijd precies wel oubollig als u niet met ERP en IT in de cloud zit … onterecht zo blijkt nu.

Tags: ERP Cloud
De Offimakkers: hoog bezoek!

De Offimakkers kregen deze week hoog bezoek, de Sint kwam persoonlijk langs samen met 2 van zijn pieten. Voor sfeerfoto's:

Microsoft maakt groepen maken en beheren mogelijk via de Outlook App

De Outlook-app van Microsoft is uitgebreid met een nieuwe feature. Outlook voor Android geeft gebruikers meer mogelijkheden op het gebied van groepen.

Tags: Microsoft
Met Microsoft door de herfst

In het begin en tijdens de herfst pakt Microsoft uit met een heleboel innovaties zoals de Windows 10 Fall Creators Update, de Surface Book 2 en zelfs Mixed Reality Headsets. Meer weten? U leest het allemaal in deze blog!

De Offimakkers op vakantie!

De vakantiemaanden zitten er op, alle Offimakkers hebben op hun manier kunnen genieten van hun welverdiende verlof in juli, augustus en sommige zelfs september. De ene trok naar de andere kant van de wereld, de andere stak de handen uit de mouwen.

Microsoft Dynamics NAV: Een systeem met alle mogelijkheden

Wanneer u kiest voor een implementatie van Microsoft Dynamics NAV kiest u niet zomaar voor bedrijfssoftware, u kiest dan voor de implementatie van een geïntegreerd ERP-systeem dat u en uw bedrijf alle mogelijkheden geeft om meer te bereiken. Overloop samen met ons even enkele van de vele mogelijkheden van Microsoft Dynamics NAV in onderstaand beknopt overzicht:

Tags: ERP Offimac
Outlook krijgt vernieuwde interface

De maildienst Outlook.com van Microsoft krijgt een vernieuwde interface. Gebruikers kunnen de nieuwe look and feel van de dienst nu testen.

Tags: Microsoft
De Offimakkers: O dierbaar België!

Morgen vieren we, net zoals alle andere landgenoten, onze nationale feestdag. Voor de Offimakkers een dagje verlof en daarom hebben we deze feestdag vandaag al een beetje gevierd op Offimac. Hoe kunnen we onze nationale feestdag nu beter vieren dan met een lekkere portie zelf gebakken frietjes?

Jaarlijks personeelsfeest: Escape Room Maastricht

Vorige week vrijdag (30/06/2017) stond ons jaarlijks personeelsfeest gepland. Dit jaar trokken we met zen allen over de grens naar onze noorderburen in Maastricht. In Maastricht aangekomen werden de Offimakkers verdeeld in 5 teams, elk team kreeg een uur de tijd om uit hun escape room te ontsnappen.

Wereldwijde cyberaanval treft ook België

Er is opnieuw in verschillende landen een cyberaanval met ransomware aan de gang. Daarbij worden computers vergrendeld en enkel tegen betaling opnieuw vrijgegeven. De nieuwe aanval maakt gebruik van hetzelfde beveiligingslek als de Wannacry-aanval van vorige maand, maar de impact lijkt voorlopig heel wat beperkter. Toch worden ook in België problemen gemeld.

Tags: Antivirus
Beveilig uw pc tegen ransomware

Het kwam al een aantal keer in de media en het is een echte plaag maar hier vindt u een aantal manieren waarop u uw pc beter kunt beveiligen tegen ransomware:

Tags: Antivirus
10 tips om veilig(er) te e-mailen

Net zoals bij fysieke post heb je liever niet dat iemand je digitale correspondentie leest behalve de ontvanger. Voorkom dat pottenkijkers toegang krijgen tot je inbox of e-mails met deze tips.

Tags: Antivirus
De Wannacry ransomware-aanval: alles wat we weten

Het voorbije weekend maakte een cyberaanval met de ransomware worm Wannacry (ook wel WannaCrypt genoemd) wereldwijd meer dan 200.000 slachtoffers, dat zegt Europol. Wat is die Wannacry en waar komt ie vandaan? We zetten het even op een rijtje:

Tags: Antivirus
De Offimakkers: Fairtradeatwork-ontbijt

In het kader van de World Fair Trade Day 2017 organiseerden de Offimakkers een lekker en stevig Fair Trade ontbijt

Nepmail mikt op gegevens Google-gebruikers

Er circuleert een nepmail die Google-gebruikers hun inloggegevens wil ontfutselen om toegang te krijgen tot hun mailbox en adresboek. Deze uitzonderlijk ingenieuze phishingmail gebruikt hiervoor een link naar een Google Docs-document. Google heeft het probleem intussen onder controle.

Tags: Antivirus
Windows 10 Creators update

De Windows 10 Creators update met ondere andere de vernieuwde versie van Paint, een update voor Microsoft Edge en de nieuwe Game Mode:

Tags: Microsoft
Video-app smartphone steelt uw bankgegevens

Kijkt u ook wel eens graag naar een grappig videofilmpje op uw smartphone? En durft u wel eens een gratis app te installeren via Google Play Store? Dan moet u dringend verder lezen. Want een Nederlandse veiligheidsexpert heeft recent ontdekt dat zelfs dat niet meer zo veilig is als het lijkt.

Tags: Antivirus
De Offimakkers: To infinity and beyond!

Woensdag was het internationale dag van de ruimtevaart en omdat wij een echte kenner in huis hebben gaven we hem het woord om onze space-kennis wat bij te schaven, voor leuke sfeerfotos:

4 tips om te innoveren in een digitale wereld

We kunnen niet langer ontkennen dan dat we in ons in een digitale wereld bevinden, ondernemen doen we dus ook in diezelfde digitale wereld, omdat veel ondernemers de dag van vandaag de bomen niet meer door het digitale bos zien, schuiven wij graag 4 tips naar voor die u kunnen helpen bij het innoveren in een digitale wereld:

Tags: Nieuws
Wereld Back-up Dag: vandaag 31 maart

Op 31 maart is het de jaarlijkse wereld back-up dag, dé dag om nog even na te gaan of je wel degelijk een recente back-up hebt gemaakt van al je foto's, video's, bestanden en e-mails of net dé dag om nog eens een grondige back-up te maken.

Windows 10 Creators Update op 11 april

Als je ongeduldig bent om de Windows 10 Creators Update te proberen, dan moet je niet lang meer wachten. Microsoft heeft bevestigd dat de update vanaf 11 april beschikbaar zal zijn. Je hoeft dan ook geen extra moeite te doen: de update zal automatisch geïnstalleerd worden via Windows Update.

Tags: Microsoft
Wat is er nieuw in Microsoft Dynamics NAV 2017?

Wij zetten nog even alle nieuwe mogelijkheden van Microsoft Dynamics NAV 2017 voor jullie op een rijtje:

Tags: ERP
6 Factoren die aansturen op een nieuw ERP-systeem

De meeste startende bedrijven kunnen zich meestal goed behelpen met eenvoudige softwarepakketten om hun bedrijf te organiseren en alles in goede banen te laten leiden. Wanneer deze bedrijven beginnen te groeien zullen zij op een bepaald moment tot de conclusie komen dat de tot dan toe gebruikte softwarepakketten niet meer volstaan.

Tags: ERP
Binnenkort Windows 10 updates snoozen

Microsoft implementeert een snooze-optie in Windows 10 voor updates zodat je geen onverwachte reboots meer krijgt voor het installeren van updates. De Windows-updates krijgen een kleine face-lift waardoor u als gebruiker zelf het geschikte updatemoment kan kiezen.

Tags: Microsoft
Microsoft verklapt lanceringsdatum voor volgende Windows 10 update

Microsoft heeft de ambitie twee grote updates voor Windows 10 uit te rollen dit jaar. De eerste is de creators update. Insiders kunnen daar al een tijdje uitgebreid mee aan de slag. Met de creators update legt Windows een focus op gaming en 3D-design. Zo kan je uitkijken naar Paint 3D, waarmee het kleinste kind zelf 3D-scènes kan maken en een game mode waarin moderne spellen beter moeten draaien.

Tags: Microsoft
Uitbreiding terugroepactie HP

HP dringt er bij klanten op aan om niet alleen de betrokken producten opnieuw te controleren maar ook om een aantal extra batterijen die ook getroffen zouden zijn te controleren in het kader van een uitbreiding van de HP Notebook Computer Battery Safety Recall an Replacement Program waarover we reeds in juni 2016 communiceerden.

Tags: Hardware

Iets voor u? Gratis advies? Online Demo? Geef een seintje!

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Wilt u gratis advies of gratis white papers i.v.m. ERP ontvangen, laat het ons dan ook weten via onderstaande en wij sturen ze u gratis toe!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co

"Microsoft Dynamics NAV ERP van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"Dankzij Microsoft Dynamics NAV en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"Dankzij de Microsoft Dynamics NAV-oplossing van Offimac zijn we verder kunnen groeien zonder extra personeel aan te werven. Er staat een pak minder cash vast, binnen het kwartier kan ik een volledige winkel auditen én optimaliseren, doorbestellen gaat supersnel en ik kan zeer snel trends detecteren. Bijzonder efficiënt."

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Dankzij Microsoft Dynamics NAV van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
Op aanvraag
IT-manager
NAV klant die overstapte naar Offimac