Steeds meer bedrijven slachtoffer van phishing

Phishing-aanvallen nemen toe, zowel in frequentie als in ernst. Cybercriminelen dringen het zakelijke e-mailsysteem binnen en bestuderen de werking van de organisatie, bedrijfsstructuur en communicatiestijl om hun slaagkansen te vergroten.

31 maart: Wereld back-up dag

Op 31 maart is het de jaarlijkse wereld back-up dag, dé dag om nog even na te gaan of je wel degelijk een recente back-up hebt gemaakt van al je foto's, video's, bestanden en e-mails of net dé dag om nog eens een grondige back-up te maken. Omdat je nooit zeker bent wat er straks of morgen met je computer kan gebeuren of omdat je niet op voorhand kan voorspellen wanneer je computer er de brui aan zal geven neem je best op regelmatige basis een back-up van al je data.

Microsoft rolt tabbladen in verkenner uit naar Windows 10 insiders

Vorig jaar onthulde Microsoft nieuwe tabbladen voor alle apps in Windows 10. Die werden echter nog niet ingevoerd. Met build 17618 zijn de tabbladen beschikbaar voor iedereen die zich in de Skip Ahead-ring bevindt. De belangrijkste toevoeging zijn de tabbladen in de verkenner.

Tags: Microsoft
Einde QlikView 11 aangekondigd

Qlik heeft het einde van QlikView 11 aangekondigd. Daarbij horen ook alle 11.00 en 11.20 versies. Meer concreet wilt dit zeggen dat alle mogelijke vorm van support voor alle bovenvermelde versies van QlikView zal eindigen op zaterdag 31 maart 2018.

Tags: Nieuws Offimac
Microsoft verdubbelt omzet van Azure

De cijfers van Microsoft van het voorbije kwartaal zijn op zijn minst solide te noemen. Zeker wanneer we het cloud-segment van Microsoft, Azure, bekijken.

Meer info over GDPR en Cybersecurity

Er is de laatste tijd veel over te doen en dat is, naar ons oordeel, ook terecht. GDPR en cybersecurity zijn twee thema's die ontzettend belangrijk geworden zijn door de digitalisering van zowat alle mogelijke gegevens binnen de bedrijfswereld. Om u alvast een beetje meer te informeren geven wij alvast een aantal antwoorden op belangrijke vragen in verband met deze onderwerpen:

Naar cloud ERP of niet naar cloud ERP?

U hebt ongetwijfeld ook al veel gehoord en gelezen over cloud ERP. Het concept bestaat al jaren en het biedt zeker interessante mogelijkheden. En het leek de laatste tijd precies wel oubollig als u niet met ERP en IT in de cloud zit … onterecht zo blijkt nu.

Tags: ERP Cloud
De Offimakkers: hoog bezoek!

De Offimakkers kregen deze week hoog bezoek, de Sint kwam persoonlijk langs samen met 2 van zijn pieten. Voor sfeerfoto's:

Microsoft maakt groepen maken en beheren mogelijk via de Outlook App

De Outlook-app van Microsoft is uitgebreid met een nieuwe feature. Outlook voor Android geeft gebruikers meer mogelijkheden op het gebied van groepen.

Tags: Microsoft
Met Microsoft door de herfst

In het begin en tijdens de herfst pakt Microsoft uit met een heleboel innovaties zoals de Windows 10 Fall Creators Update, de Surface Book 2 en zelfs Mixed Reality Headsets. Meer weten? U leest het allemaal in deze blog!

De Offimakkers op vakantie!

De vakantiemaanden zitten er op, alle Offimakkers hebben op hun manier kunnen genieten van hun welverdiende verlof in juli, augustus en sommige zelfs september. De ene trok naar de andere kant van de wereld, de andere stak de handen uit de mouwen.

Microsoft Dynamics NAV: Een systeem met alle mogelijkheden

Wanneer u kiest voor een implementatie van Microsoft Dynamics NAV kiest u niet zomaar voor bedrijfssoftware, u kiest dan voor de implementatie van een geïntegreerd ERP-systeem dat u en uw bedrijf alle mogelijkheden geeft om meer te bereiken. Overloop samen met ons even enkele van de vele mogelijkheden van Microsoft Dynamics NAV in onderstaand beknopt overzicht:

Tags: ERP Offimac
Outlook krijgt vernieuwde interface

De maildienst Outlook.com van Microsoft krijgt een vernieuwde interface. Gebruikers kunnen de nieuwe look and feel van de dienst nu testen.

Tags: Microsoft
De Offimakkers: O dierbaar België!

Morgen vieren we, net zoals alle andere landgenoten, onze nationale feestdag. Voor de Offimakkers een dagje verlof en daarom hebben we deze feestdag vandaag al een beetje gevierd op Offimac. Hoe kunnen we onze nationale feestdag nu beter vieren dan met een lekkere portie zelf gebakken frietjes?

Jaarlijks personeelsfeest: Escape Room Maastricht

Vorige week vrijdag (30/06/2017) stond ons jaarlijks personeelsfeest gepland. Dit jaar trokken we met zen allen over de grens naar onze noorderburen in Maastricht. In Maastricht aangekomen werden de Offimakkers verdeeld in 5 teams, elk team kreeg een uur de tijd om uit hun escape room te ontsnappen.

Wereldwijde cyberaanval treft ook België

Er is opnieuw in verschillende landen een cyberaanval met ransomware aan de gang. Daarbij worden computers vergrendeld en enkel tegen betaling opnieuw vrijgegeven. De nieuwe aanval maakt gebruik van hetzelfde beveiligingslek als de Wannacry-aanval van vorige maand, maar de impact lijkt voorlopig heel wat beperkter. Toch worden ook in België problemen gemeld.

Tags: Antivirus
Beveilig uw pc tegen ransomware

Het kwam al een aantal keer in de media en het is een echte plaag maar hier vindt u een aantal manieren waarop u uw pc beter kunt beveiligen tegen ransomware:

Tags: Antivirus
10 tips om veilig(er) te e-mailen

Net zoals bij fysieke post heb je liever niet dat iemand je digitale correspondentie leest behalve de ontvanger. Voorkom dat pottenkijkers toegang krijgen tot je inbox of e-mails met deze tips.

Tags: Antivirus
De Wannacry ransomware-aanval: alles wat we weten

Het voorbije weekend maakte een cyberaanval met de ransomware worm Wannacry (ook wel WannaCrypt genoemd) wereldwijd meer dan 200.000 slachtoffers, dat zegt Europol. Wat is die Wannacry en waar komt ie vandaan? We zetten het even op een rijtje:

Tags: Antivirus
De Offimakkers: Fairtradeatwork-ontbijt

In het kader van de World Fair Trade Day 2017 organiseerden de Offimakkers een lekker en stevig Fair Trade ontbijt

Nepmail mikt op gegevens Google-gebruikers

Er circuleert een nepmail die Google-gebruikers hun inloggegevens wil ontfutselen om toegang te krijgen tot hun mailbox en adresboek. Deze uitzonderlijk ingenieuze phishingmail gebruikt hiervoor een link naar een Google Docs-document. Google heeft het probleem intussen onder controle.

Tags: Antivirus
Windows 10 Creators update

De Windows 10 Creators update met ondere andere de vernieuwde versie van Paint, een update voor Microsoft Edge en de nieuwe Game Mode:

Tags: Microsoft
Video-app smartphone steelt uw bankgegevens

Kijkt u ook wel eens graag naar een grappig videofilmpje op uw smartphone? En durft u wel eens een gratis app te installeren via Google Play Store? Dan moet u dringend verder lezen. Want een Nederlandse veiligheidsexpert heeft recent ontdekt dat zelfs dat niet meer zo veilig is als het lijkt.

Tags: Antivirus

Iets voor u? Gratis advies? Online Demo? Geef een seintje!

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Wilt u gratis advies of gratis white papers i.v.m. ERP ontvangen, laat het ons dan ook weten via onderstaande en wij sturen ze u gratis toe!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
Op aanvraag
IT-manager
NAV klant die overstapte naar Offimac

"Dankzij Microsoft Dynamics NAV van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Dankzij de Microsoft Dynamics NAV-oplossing van Offimac zijn we verder kunnen groeien zonder extra personeel aan te werven. Er staat een pak minder cash vast, binnen het kwartier kan ik een volledige winkel auditen én optimaliseren, doorbestellen gaat supersnel en ik kan zeer snel trends detecteren. Bijzonder efficiënt."

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Microsoft Dynamics NAV ERP van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Dankzij Microsoft Dynamics NAV en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co