Terug naar blog

Naar cloud ERP of niet naar cloud ERP?

Lokale ERP op eigen servers groeit met 45% de komende 2 jaar en wordt nog meer de norm!

U hebt ongetwijfeld ook al veel gehoord en gelezen over cloud ERP. Het concept bestaat al jaren en het biedt zeker interessante mogelijkheden. Maar uw bedrijf leek de laatste tijd precies wel oubollig als u niet met uw ERP en IT in de cloud zit … compleet onterecht zo blijkt nu!

Cloud ERP biedt voordelen en zeker voor onder andere kleinere of startende bedrijven met een beperkt aantal toepassingen of zonder IT-kennis in huis. In de praktijk stellen wij bij Offimac al een tijdje een andere tendens vast: wij zien ERP op lokale servers toenemen en wij zien ook meer en meer klanten terugkomen van cloud ERP. En nu is er ook een serieuze studie die deze tendens ook cijfermatig bevestigt.

Forrester Research is een zeer gekend marktanalysebureau dat een grootschalig onderzoek hierrond deed. De resultaten van dit onderzoek werden beschreven in het magazine Value Chain Management van oktober 2017. En die resultaten waren toch wel wat verrassend.

Want wat blijkt? Dat lokale ERP op eigen servers helemaal niet op de terugweg zijn en zelfs nog met 45% groeien de komende jaren! Helemaal niet oubollig dus en zelfs nog sterk groeiend. Kijkt u even mee naar de grafiek in onderstaande. 

In tegenstelling tot het enthousiasme van de journalist voor cloud ERP in het artikel, bevestigen de cijfers van Forrester toch andere dingen:

  • ERP in eigen datacenter (= eigen servers in eigen bedrijf) gaat stijgen van 29% naar 42%: dat is bijna een stijging van 50% (!) en over 2 jaar kiest quasi de helft nog steeds voor eigen servers in het eigen bedrijf (42%) – veruit de allergrootste groep die dubbel zo groot is als elke andere groep => on-premise en lokale servers zijn zeker niet dood, integendeel!
  • ERP in 3rd party datacenters daalt en wordt de kleinste groep; maar tesamen met ERP in eigen datacenter tonen zij aan dat 58% van de ERP-installaties nog steeds op eigen klantenservers zullen draaien in eigen bedrijf of extern ... een zeer grote meerderheid
  • Hosted ERP neemt sterk toe, maar is nog steeds maar ongeveer de helft van lokale servers in eigen bedrijf
  • Slechts 18% gaat voor pure subsription = huur … dat is weinig; bovendien groeit dit segment ook slechts met 3%, ook dat is zeer weinig en zelfs de kleinste groei

Moraal van het verhaal: ERP op lokale servers zijn modern en nog steeds "het meest normaal".

Terug naar blog

Iets voor u? Meer weten? Online Demo? Mail of bel 0800 11 137

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Of bel Max op 0800 11 137!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co

"Dankzij Microsoft Dynamics van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Dankzij Microsoft Dynamics en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
V.D.
IT-manager
Dynamics klant die overstapte naar Offimac

"Microsoft Dynamics van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux