Terug naar blog

.
Hoe de overdaad aan informatie de baas kunnen?

Wordt u soms ook gek van een te veel aan informatie die op u afkomt of hebt u het soms ook niet meer allemaal onder controle?

Recent lazen we een zeer interessant artikel over de digitale overdaad in Trends magazine (3 september 2015, pag 80).

Mensen zijn inderdaad vaak “digitaal overstelpt”.

In tegenstelling tot het artikel is onze mening dat veel van die overdaad veroorzaakt wordt door het te veel aan “kanalen” die ons van informatie voorzien: mail, telefoon, GSM, SMS, een hele batterij aan social media toepassingen, internet, bedrijfstoepassingen, nieuws via allerlei kanalen, persoonlijke input via mensen … . Zouden we soms niet beter wat kanalen uitzettten op bepaalde momenten?

Daarnaast zien wij ook vaak “sociale” oorzaken: sommigen vinden dat ze niets mogen missen en voor sommigen is de digitale communicatie zelfs hun hele leven geworden. Die zijn verslaafd aan hun kanalen en kunnen niet afzetten.

Onze tips om u te helpen uw informatie te beheersen:

  1. Zorg voor één plek waar u al uw taakbeheer centraliseert, en werk van daar uit – taakgerichte informatie op meer dan 1 plaats zorgt voor stress en chaos; je weet niet meer wat waar zit of statussen zijn

  2. Beschouw informatiekanalen niet allemaal als even belangrijk – durf dimmen en privé en werk scheiden

  3. Maak een onderscheid tussen “dringend” en “belangrijk” – we weten vaak niet meer wat prioritair is en wat niet, en gooien alles op 1 hoop

  4. Durf gerust uw “kanalen” af en toe eens uitschakelen

  5. Besef dat perfectie niet bestaat

  6. En durf uzelf ook af en toe relativeren
Terug naar blog

Iets voor u? Gratis advies? Online Demo? Geef een seintje!

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Wilt u gratis advies of gratis white papers i.v.m. ERP ontvangen, laat het ons dan ook weten via onderstaande en wij sturen ze u gratis toe!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Dankzij Microsoft Dynamics en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
V.D.
IT-manager
Dynamics klant die overstapte naar Offimac

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Microsoft Dynamics van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"Dankzij Microsoft Dynamics van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux