Snelle en betaalbare Microsoft Dynamics NAV-implementatie bij Nibotechnics door Offimac

Dit artikel in PDF-formaat downloaden: klik hier.

Na de management buy-out zag engineeringbedrijf Nibotechnics uit Hamont-Achel zich genoodzaakt om op heel korte termijn te investeren in een ERP-pakket. Met de zoektermen prijs, termijn en productiefunctionaliteit kwam Nibotechnics al snel uit bij Microsoft Dynamics NAV en IT-partner Offimac. Na een supersnelle implementatie geniet Nibotechnics nu van een geoptimaliseerde voorraad en gestroomlijnde facturatie. In 2012 zal nog verder gewerkt worden aan de automatisering van de productie en een verdere professionalisering van de verkoopprocessen.

“Microsoft Dynamics NAV is erg gebruiksvriendelijk. Je hoeft geen computerexpert te zijn of snelcodes van buiten te leren om alles fatsoenlijk terug te vinden. Het pakket laat ook toe om snel lijstjes te exporteren naar Excel. Op die manier kunnen we toch onze eigen rapporten opstellen zonder dat we meteen hoeven te investeren in een rapportagetool.”
Niels Bollen, Directeur, Nibotechnics

 

Nibotechnics uit Hamont-Achel is een engineeringbedrijf met diverse activiteiten. Het is in de eerste plaats gespecialiseerd in de productie en verkoop van zwembadliften, maar produceert ook goederen in opdracht van derden. Nibotechnics beschikt over een eigen stralerij en lakkerij (poederlak). Hiermee levert het gelakte producten aan ArjoHuntleigh van de Getingegroep, waar Nibotechnics tot de management buy-out in september 2011 nog deel van uitmaakte. Het bedrijf is gelegen in Hamont-Achel en telt 14 werknemers.

Directeur Niels Bollen: “Vanaf dag één na de MBO waren wij al aan het produceren en leveren. In tegenstelling tot een bedrijf dat start vanaf nul maakten wij meteen een doorstart naar een vrij hoog niveau, met 2500 actieve artikelen. Het was dan ook belangrijk om heel snel te beschikken over een efficiënt bedrijfsbeheersysteem voor administratie, voorraad en productie. Het tijdsbestek was hierbij prioriteit en ik wilde ook perfect op voorhand weten hoeveel het zou gaan kosten. Als nieuw opgestarte onderneming kon ik me immers geen negatieve financiële verrassingen veroorloven.”

Offimac schenkt klare wijn
Nibotechnics werkte onder ArjoHuntleigh met Lawson M3, maar dit pakket was geen optie voor Niels Bollen: “Lawson M3 is veel te uitgebreid en ook te duur voor ons. Wij zochten meer iets op maat van de KMO, met veel standaard-functionaliteit voor productie. Microsoft Dynamics NAV kwam om die reden al vrij snel in ons vizier. Microsoft partner Offimac was dan weer de enige die de korte oplevertermijn kon hardmaken binnen een vast budget. Offimac heeft bovendien al veel ervaring met productiebedrijven en ontwikkelde daar enkele standaardmodules voor. Bovendien is Offimac klein genoeg om flexibel te zijn en groot genoeg om te blijven bestaan. De afspraken waren van bij het begin duidelijk en de samenwerking voelde goed aan.”

Na de ondertekening ging Offimac meteen aan de slag en in amper zes weken tijd – voor implementatie en opleiding – kon Nibotechnics live gaan met Microsoft Dynamics NAV.

“Voor de prijs van een middenklassewagen beschikken wij over een ERP-systeem dat onze leverbetrouwbaarheid garandeert en onze voorraadkosten reduceert. De klanten hebben geen enkele hinder ondervonden van de implementatie. Offimac heeft dit vakkundig aangepakt.”
Niels Bollen, Directeur, Nibotechnics

 

Magazijn op punt
Nibotechnics heeft twee magazijnen: één voor palletten en één voor klein materiaal. Onder ArjoHuntleigh waren de magazijnmedewerkers al gewoon om met een ERP-systeem te werken. De overschakeling naar Microsoft Dynamics NAV verliep dan ook erg vlot en de medewerkers zijn erg te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van het pakket, dat een pak flexibeler te hanteren is dan het vorige.

De locaties worden door de mensen zelf ingegeven, Microsoft Dynamics NAV genereert de pickbladen, zorgt voor de voorraadbewaking en berekent automatisch de bestelvoorstellen. In de toekomst denkt Niels Bollen erover om met scanners te werken voor de picking.

De toekomst
Het eerste doel van de implementatie was de activiteit te verzekeren: verkoop, voorraad en boekhouding moesten eerst op punt staan. In de loop van 2012 zal Offimac de productie (engineering) onder handen nemen.

“Het is de bedoeling dat een verkooporder via de planning wordt omgezet in een productieorder, en na vrijgave in een pakbon en bijhorende factuur. Eén waterdicht systeem waarin geen informatie kan verloren gaan. De productiemodule is hiervoor al aangekocht, maar we hebben gekozen voor een stap-voor-stapimplementatie, om de eigen organisatie niet te zwaar te belasten”, vertelt Niels Bollen.

Andere punten in het stappenplan zijn de implementatie van de CRM-module voor offertes en contactbeheer en de automatisering van de stralerij en lakkerij.

Over Microsoft Dynamics NAV
“Microsoft Dynamics NAV is erg gebruiksvriendelijk, je raakt er snel wegwijs in. Je hoeft geen computerexpert te zijn of snelcodes van buiten te leren om alles fatsoenlijk terug te vinden. Het pakket laat ook toe om snel lijstjes te exporteren naar Excel, dat is handig voor alle afdelingen. Op die manier kunnen we toch onze eigen rapporten opstellen zonder dat we meteen hoeven te investeren in een rapportagetool,” aldus Niels Bollen.

En hij besluit: “Voor de prijs van een middenklassewagen beschikken wij over een ERP-systeem dat onze lever-betrouwbaarheid garandeert en onze voorraadkosten reduceert. Bovendien konden we voor de training beroep doen op opleidingscheques, wat leuk meegenomen is. De klanten hebben geen enkele hinder ondervonden van de implementatie. Offimac heeft dit vakkundig aangepakt.”

Profiel
Land: België
Sector: Engineering/productie
Engineeringbedrijf Nibotechnics is gespecialiseerd in zwembadliften, maar ontwerpt, produceert en lakt ook voor derden. Nibotechnics realiseert een omzet van ca. miljoen euro met 14 medewerkers.

Uitdaging
Na de managment buy-out uit de Getingegroep, moest Nibotechnics snel op zoek naar een nieuw ERP-pakket voor productiebedrijven. Snelheid en kostprijs waren hierbij de meest kritische vereisten.

Oplossing
Offimac slaagde erin om op heel korte termijn Nibotechnics aan de slag te krijgen in Microsoft Dynamics NAV. Met de verkoop, voorraad en boekhouding onder controle, heeft het bedrijf de eerste hindernis overwonnen en kan het nu stap voor stap verder bouwen aan een doorgedreven automatisering van alle productieprocessen en klantenrelaties.

Voordelen

  • Microsoft Dynamics NAV als schaalbaar, betaalbaar en gebruiksvriendelijk ERP-pakket
  • Geoptimaliseerde voorraadniveaus garanderen leverbetrouwbaarheid en reduceren voorraadkosten
  • Gemakkelijke export van gegevens naar Excel voor rapporteringen
  • Binnenkort: gestroomlijnde workflow van bestelbon tot pakbon
  • Offimac als betrouwbare en pragmatische IT-partner

Formulaire de contact

Remplissez le formulaire ci-dessous, en nous vous contacterons aussi vite que possible! Ou appelez Max à 0800 11 137!
Nom
*
E-mail
*
Téléphone
Info sur:
*
Question

Nos clients racontent

"Offimac, ce sont des Limbourgeois modestes. Mais en ce qui concerne la qualité, ils sont l'élite. Vraiment."

Quote
V.D.
Managing Partner
Dynamics klant die overstapte naar Offimac

"Des données de CAD/CAM sont automatiquement importées dans notre système ERP, et de là utilisées pour tous les processus de production et de logistique. C'est la gestion de production efficace, sans double travail ou administration additionnelle."

Quote
Jef Claes
Directeur financier
ATM

"Avec les logiciels d'Offimac, nous planifions et fournissons plus de 20.000 services d'entretien et d'installation en Belgique par an. Avec succès."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Parce que nous n'avons pas de propre division TIC nous-mêmes, il est important pour nous de pouvoir collaborer avec un partenaire TIC avec des lignes de communications courtes, et temps de réaction vites. Offimac est un tel partenaire."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Microsoft Dynamics NAV ERP d'Offimac est la plate-forme englobant qui nous permet de continuer à croître sans interruption avec 30% par an durant 10 années."

Quote
Wido Bourel
Directeur général
Rajapack Benelux

"Grâce à Microsoft Dynamics NAV, nous pouvons travailler avec 5 personnes de moins pour le traitement de commandes. C'est une réduction de 10% de mes coûts de personnel!"

Quote
Luc Schreurs
Directeur général
Group Schreurs

"Pour le prix d'une voiture de classe moyenne, nous disposeons d'un système ERP qui garantit la fiabilité de nos livraison, et réduits nos coûts de stockage . Offimac l'a réalisé avec expertise."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Les gens d'Offimac sont des entrepreneurs comme nous. Avec leurs logiciels, nous dirigeons toute notre entreprise, des commandes à la planiication de production et de capacité, logistique, planification de transport, facturation, etc."

Quote
Robert Zegveld
Directeur commercial
E-MAX Aluminium

"Quand il concerne la gestion de projets, de production, de documents ou de reportage, Offimac est une société TIC qui comprend et répons à nos besoins parfaitement."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"Grâce à Microsoft Dynamics NAV d'Offimac, nous gagnons beaucoup de temps. Les clients sont aidés plus vite et plus correctement, et nous pouvons communiquer des modifications jusqu'à la dernière moment, ce qui veut dire qu'ils sont très satisfaits de notre service."

Quote
Giovanni Oliveri
Directeur général
Louis Widmer Benelux

"Des projets et la technique sont le coeur de notre business, mais finalement, ce qui est important, ce sont les sous. Grâce à Offimac, nous savons notre position à chaque niveau, à chaque moment."

Quote
Erwin Bobbaerts
Administrateur
Louis Stevens & Co

"Offimac nous a convaincu avec son logiciel puissant pour la Construction. Après une implémentation réussie, nous les avons également confiés notre hardware. Avoir toutes les TIC avec un seul partenaire, c'est facile, bon marché, et efficace pour nous. Nous sommes très satisfaits."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx