Terug naar blog

Firmware-update lost batterijproblemen Surface Pro 3 op

In juli raakte bekend dat veel Surface Pro 3-eigenaars te kampen hadden met serieuze batterijproblemen. Na een firmware-update in mei zakte de capaciteit van de batterij bij menig gebruiker drastisch. Sommige klanten van Microsoft konden hierdoor niet langer gebruik maken van hun toestel zonder deze aan te sluiten aan netstroom, bij anderen lukte dit nog voor minder dan een uur.

Bug

Eerder deze maand gaf Microsoft toe dat een softwarebug aan de basis van het probleem lag. Het bedrijf liet toen weten dat een team medewerkers een update had uitgewerkt en dat deze zou worden uitgerold eenmaal de update voor de nodige tests geslaagd was. Blijkbaar zijn deze tests positief verlopen, want Microsoft rolt momenteel een firmware-update uit die de batterijproblemen van de Surface Pro 3 van de baan helpt.

“Bij een aantal Surface Pro 3-toestellen was een foutieve conditie ontstaan die ervoor zorgde dat de volledige capaciteit van de batterij foutief gerapporteerd werd aan het besturingssysteem en de firmware. Hierdoor laadde het systeem de batterij niet langer op tot zijn volledige capaciteit en was de Surface niet langer in staat om te werken zonder aangesloten te zijn aan netstroom,” legt Microsoft de oorzaak van het probleem uit.

Autonomie

Eenmaal je je Surface Pro 3 hebt geüpdatet en herstart, zou je je toestel terug op batterij moeten kunnen gebruiken. Microsoft belooft dat binnen de volgende vijf laad- en ontlaadcycli het toestel de juiste capaciteit van de batterij terug leert kennen. De batterijen van de Surface Pro 3 zijn niet beschadigd door het probleem, waardoor de autonomie van je toestel volledig terug naar zijn oude glorie hersteld zal zijn.

Voor de gebruikers die hebben betaald om hun slecht functionerende toestel te ruilen voor een nieuwe Surface werkt Microsoft momenteel aan een oplossing. Het bedrijf zegt extra informatie te verzamelen om te achterhalen welke klanten een Surface Pro 3 hebben ingeruild die gemaakt had kunnen worden met de firmware-update. Microsoft zal hen binnen de 30 dagen contacteren met meer informatie.

Bron: ZDNet

Terug naar blog

Iets voor u? Meer weten? Online Demo? Mail of bel 0800 11 137

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Of bel Max op 0800 11 137!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Microsoft Dynamics van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
V.D.
IT-manager
Dynamics klant die overstapte naar Offimac

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Dankzij Microsoft Dynamics van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"Dankzij Microsoft Dynamics en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs