Microsoft Dynamics NAVision voor verhuur van materialen bij Eurorent

Eurorent rekent op Offimac voor ondersteuning van de volledige ICT-infrastructuur en de implementatie van Microsoft Dynamics verhuur in de vijf filialen.

Dit artikel in PDF-formaat downloaden: klik hier.

Eurorent is sinds meer dan 30 jaar dé verhuurspecialist in België. Het bedrijf beschikt over een zeer uitgebreide huurvloot, van kleine toestellen tot professionele machines, en richt zich zowel naar particulieren als naar de professionele klant. Sinds 2009 rekent Eurorent op informaticapartner Offimac om de volledige informatica in vijf vestigingen professioneel te ondersteunen.

Eurorent is een familiaal bedrijf en telt vandaag 45 werknemers, verdeeld over de vijf vestigingen in Hasselt, Houthalen, Jemeppe, Leopoldsburg en Sint-Truiden. Het bedrijf heeft ongeveer 5000 artikelreferenties in huis: de administratie van verhuuractiviteiten is dan ook geen eenvoudige zaak.

Complexe processen
Serge Tremblez, General Manager bij Eurorent: “Je moet een andere prijszetting hanteren afhankelijk van de verhuurperiode. Bij verhuur over een langere periode moet je bovendien iedere maand factureren om je cash positie te handhaven. Bij de eindafrekening moet je dan weer rekening houden met wat reeds gefactureerd werd. Daarnaast moet bij het terugbrengen van het artikel vaak heel wat informatie geregistreerd worden: opnemen van eventuele schade, tellerstand of brandstofniveau registreren.”

In het verleden maakte Eurorent gebruik van een specifiek softwarepakket om haar verhuuractiviteiten te ondersteunen. Nadeel was wel dat het geen geïntegreerde oplossing was: zo was de boekhouding bijvoorbeeld niet geïntegreerd.

“Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, was het voor ons belangrijk dat we met een flexibele informaticapartner konden werken met korte communicatielijnen en een snelle reactietijd. Dat hebben we in Offimac gevonden.”
Serge Tremblez, General Manager bij Eurorent

 

Flexibele informaticapartner
Toen de leverancier het verhuurpakket niet meer ondersteunde, ging Eurorent op zoek naar een nieuwe oplossing. Een zusterbedrijf van Eurorent, actief in de transportsector, maakte hen attent op de mogelijkheden die het Microsoft Dynamics NAVision-platform kon bieden.

Aangezien Eurorent positieve feedback kreeg over het ICT-bedrijf Offimac, ook een Dynamics NAVision-partner met specialisatie in Microsoft Dynamics NAVision verhuur, was de keuze snel gemaakt.

“Wanneer een klant aan de balie staat te wachten en er is een informaticaprobleem, moet dit zo snel mogelijk opgelost worden. Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, was het voor ons belangrijk dat we met een flexibele informaticapartner konden werken met korte communicatielijnen en een snelle reactietijd. Dat hebben we in Offimac gevonden.”, aldus Serge Tremblez.

Begeleiding van medewerkers cruciaal
Het implementatietraject startte met een grondige analyse door Offimac. Om zich vertrouwd te maken met de processen bracht het ICT-bedrijf veel tijd bij Eurorent zelf door, om zo de dagdagelijkse activiteiten van de administratieve medewerkers in detail van nabij te volgen.

Offimac ontwikkelde Microsoft Dynamics NAVision verhuur om de verhuuractiviteiten van Eurorent te beheren. In de eerste weken na de ingebruikname bleef het informaticabedrijf voortdurend ter beschikking om de nodige aanpassingen door te voeren.

Serge Tremblez: “Eens het nieuwe systeem geïmplementeerd, moet je voldoende aandacht besteden aan de begeleiding van de gebruikers. Een simpel voorbeeld: in het vroegere programma moest je telkens na een actie op “Enter” klikken om de actie uit te voeren. In Microsoft Dynamics NAVision verhuur gebeurt dit in één keer met één muisklik. Offimac heeft zich uitstekend van deze begeleidingstaak gekweten, door zowel opleidingen bij hen als bij Eurorent zelf te organiseren.”

Microsoft Dynamics NAVision verhuur als belangrijkste bron van informatie
“De gebruikers ontdekken vaak nieuwe mogelijkheden in Microsoft Dynamics NAVision verhuur en komen soms met waardevolle suggesties om het systeem nog beter te gebruiken. Microsoft Dynamics NAVision verhuur is echt een platform waar je verder kan mee groeien”, stelt Serge Tremblez.

Eén van de belangrijkste troeven van Microsoft Dynamics NAVision verhuur is volgens Serge Tremblez de vlotte toegang tot informatie die het systeem biedt. Dankzij de rapporteringstool Jet Reports, die naadloos aansluit bij Microsoft Dynamics NAVision verhuur, slaagt Eurorent erin om met een minimum aan inspanningen gepersonaliseerde rapporten aan te maken: verkoopsstatistieken per product, per klant, per filiaal, financiële rapporten,...

Infrastructuur
Offimac staat vandaag in voor het beheer van de hele ICT-infrastructuur in de vijf filialen van Eurorent. Onlangs werd een gloednieuwe centrale server in gebruik genomen die zorgt voor geavanceerde back-up mogelijkheden en een krachtige verbinding tussen de vijf filialen.

Serge Tremblez: “Eurorent is een kleine organisatie, en wilde één enkel aanspreekpunt.”

Navision Verhuur MICROSOFT DYNAMICS NAVISION VOOR VERHUUR VAN MATERIALEN BIJ EURORENT

Iets voor u? Meer weten? Online Demo? Mail of bel 0800 11 137

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Of bel Max op 0800 11 137!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
V.D.
IT-manager
Dynamics klant die overstapte naar Offimac

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Dankzij Microsoft Dynamics van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"Dankzij Microsoft Dynamics en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Microsoft Dynamics van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux