Microsoft Dynamics NAVISION manufacturing bij Nibotechnics

Dit artikel in PDF-formaat downloaden: klik hier.

Na de management buy-out zag productiebedrijf Nibotechnics uit Hamont-Achel zich genoodzaakt om op heel korte termijn te investeren in een ERP-pakket. Met de zoektermen prijs, termijn en productie kwam Nibotechnics al snel uit bij Microsoft Dynamics NAVision manufacturing van Offimac. Na een supersnelle implementatie geniet Nibotechnics nu van een geoptimaliseerde voorraad en gestroomlijnde facturatie. In 2012 zal nog verder gewerkt worden aan de verdere automatisering van productie en verkoopprocessen.

“Microsoft Dynamics is erg gebruiksvriendelijk. Je hoeft geen computerexpert te zijn of snelcodes van buiten te leren om alles fatsoenlijk terug te vinden. Het pakket laat ook toe om snel lijstjes te exporteren naar Excel. Op die manier kunnen we toch onze eigen rapporten opstellen zonder dat we meteen hoeven te investeren in een rapportagetool.”
Niels Bollen, Directeur, Nibotechnics

 

Nibotechnics uit Hamont-Achel is een productie- en engineeringbedrijf met diverse activiteiten. Het is in de eerste plaats gespecialiseerd in de productie en verkoop van zwembadliften, maar produceert ook goederen in opdracht van derden. Nibotechnics beschikt over een eigen stralerij en lakkerij (poederlak). Hiermee levert het gelakte producten aan ArjoHuntleigh van de Getingegroep, waar Nibotechnics tot de management buy-out in september 2011 nog deel van uitmaakte.

Directeur Niels Bollen: “Vanaf dag één na de MBO waren wij al aan het produceren en leveren. In tegenstelling tot een bedrijf dat start vanaf nul maakten wij meteen een doorstart naar een vrij hoog niveau, met 2500 actieve artikelen. Het was dan ook belangrijk om heel snel te beschikken over een efficiënt bedrijfsbeheersysteem voor administratie, voorraad en productie. Het tijdsbestek was hierbij prioriteit en ik wilde ook perfect op voorhand weten hoeveel het zou gaan kosten. Als nieuw opgestarte onderneming kon ik me immers geen negatieve financiële verrassingen veroorloven.”

Offimac komt afspraken na
Nibotechnics werkte onder ArjoHuntleigh met Lawson M3, maar dit pakket was geen optie voor Niels Bollen: “Lawson M3 is veel te uitgebreid en ook te duur voor ons. Wij zochten meer iets op maat van de KMO, met veel standaard functionaliteit voor productiebedrijven. Microsoft Dynamics NAVision manufacturing kwam dus al snel in ons vizier. De Dynamics partner Offimac was de enige die de korte oplevertermijn kon hardmaken binnen een vast budget. Offimac heeft bovendien al veel ervaring met productiebedrijven en ontwikkelde daar enkele standaardmodules voor, zoals Offimac Dynamics NAVision manufacturing. Bovendien is Offimac klein genoeg om flexibel te zijn en groot genoeg om te blijven bestaan. De afspraken waren van bij het begin duidelijk en de samenwerking voelde goed aan.”

Na de ondertekening ging Offimac meteen aan de slag en in amper zes weken tijd – voor implementatie en opleiding – kon Nibotechnics live gaan met Microsoft Dynamics NAVision manufacturing.

“Voor de prijs van een middenklassewagen beschikken wij over een ERP-systeem dat onze leverbetrouwbaarheid garandeert en onze voorraadkosten reduceert. De klanten hebben geen enkele hinder ondervonden van de implementatie. Offimac heeft dit vakkundig aangepakt.”
Niels Bollen, Directeur, Nibotechnics

 

Magazijn op punt
Nibotechnics heeft twee magazijnen: één voor palletten en één voor klein materiaal. Onder ArjoHuntleigh waren de magazijnmedewerkers al gewoon om met een ERP-systeem te werken. De overschakeling naar Microsoft Dynamics NAVision manufacturing verliep dan ook erg vlot en de medewerkers zijn erg te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van het pakket, dat een pak flexibeler te hanteren is dan het vorige.

De locaties worden door de mensen zelf ingegeven. Microsoft Dynamics NAVision manufacturing genereert de pickbladen, zorgt voor de voorraadbewaking en berekent automatisch de bestelvoorstellen. In de toekomst wil men met scanners werken voor de picking.

De toekomst
Het eerste doel van de implementatie was de activiteit te verzekeren: verkoop, voorraad en boekhouding moesten eerst op punt staan. In de loop van 2012 zal Offimac engineering en productie meer onder handen nemen.

“Het is de bedoeling dat een verkooporder via de planning wordt omgezet in een productieorder, en na vrijgave in een pakbon en bijhorende factuur. Eén waterdicht systeem waarin geen informatie kan verloren gaan. De manufacturing module is hiervoor al aangekocht, maar we hebben gekozen voor een stap-voor-stap implementatie”, vertelt Niels Bollen.

Andere punten in het stappenplan waren de implementatie van CRM en de automatisering van de stralerij en lakkerij.

Over Microsoft Dynamics NAVision manufacturing
“Microsoft Dynamics NAV is erg gebruiksvriendelijk, je raakt er snel wegwijs in. Je hoeft geen computerexpert te zijn of snelcodes van buiten te leren om alles fatsoenlijk terug te vinden. Het pakket laat ook toe om snel lijstjes te exporteren naar Excel, dat is handig voor alle afdelingen. Op die manier kunnen we toch onze eigen rapporten opstellen zonder dat we meteen hoeven te investeren in een rapportagetool,” aldus Niels Bollen.

En hij besluit: “Voor de prijs van een middenklassewagen beschikken wij over een ERP-systeem dat onze lever-betrouwbaarheid garandeert en onze voorraadkosten reduceert. Bovendien konden we voor de training beroep doen op opleidingscheques, wat leuk meegenomen is. De klanten hebben geen enkele hinder ondervonden van de implementatie. Offimac heeft dit vakkundig aangepakt.”

Profiel
Land: België
Sector: Engineering/productie
Engineeringbedrijf Nibotechnics is gespecialiseerd in zwembadliften, maar ontwerpt, produceert en lakt ook voor derden.

Uitdaging
Na de managment buy-out uit de Getingegroep, moest Nibotechnics snel op zoek naar een nieuw ERP-pakket voor productiebedrijven. Snelheid en kostprijs waren hierbij de meest kritische vereisten.

Oplossing
Offimac slaagde erin om op heel korte termijn Nibotechnics aan de slag te krijgen in Microsoft Dynamics NAVision manufacturing. Met de verkoop, voorraad en boekhouding onder controle, heeft het bedrijf de eerste hindernis overwonnen en kan het nu stap voor stap verder bouwen aan een doorgedreven automatisering van alle productieprocessen en klantenrelaties.

Voordelen

  • Microsoft Dynamics NAV als schaalbaar, betaalbaar en gebruiksvriendelijk ERP-pakket
  • Geoptimaliseerde voorraadniveaus garanderen leverbetrouwbaarheid en reduceren voorraadkosten
  • Gemakkelijke export van gegevens naar Excel voor rapporteringen
  • Binnenkort: gestroomlijnde workflow van bestelbon tot pakbon
  • Offimac als betrouwbare en pragmatische IT-partner

Iets voor u? Meer weten? Online Demo? Mail of bel 0800 11 137

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Of bel Max op 0800 11 137!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
V.D.
IT-manager
Dynamics klant die overstapte naar Offimac

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Dankzij Microsoft Dynamics en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Dankzij Microsoft Dynamics van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Microsoft Dynamics van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent