Terug naar blog

de enige weg naar een succesvolle ERP implementatie: Een integrale aanpak

De implementatie van een ERP pakket brengt verschillende voordelen voor uw bedrijf tot stand en heeft als doel de efficiëntie van uw bedrijfswerking te optimaliseren samen met het reduceren van de kosten van uw bedrijf. Omdat de implementatie van ERP pakket een invloed heeft op uw volledige bedrijf en betrekking heeft op verschillende niveaus en afdelingen van uw bedrijf kiest u best voor een integrale aanpak. 

Om van uw ERP implementatie effectief een succes te maken is het noodzakelijk dat de volgende vier elementen op elkaar worden afgestemd:

1. Mensen en organisatiecultuur
De focus ligt op dit gebied op de mensen in uw organisatie en de houding van deze mensen ten opzichte van het gehele veranderingsproces, de persoonlijke effectiviteit van deze mensen in uw organisatie en het correct opleiden en trainen van deze mensen.
 
2. Processen
In dit aspect ligt de focus op het ontwerpen en herontwerpen van bedrijfsprocessen, procedures, alsmede het verzorgen van documentatie hieromtrent.
 
3. Technologie
Bij de technologie van en in uw bedrijf ligt de focus op het definiëren van systeemtechnische oplossingen waaronder: de functionele inrichting van het systeem, de eigenlijke ontwikkeling van het systeem, de prototyping van het systeem, het testen ervan, de conversie van data naar het nieuwe systeem, het in productie gaan en de roll out van het systeem naar de verschillende delen van de organisatie.
 
4. Organisatiestructuur en organisatiebesturing
Legt de focus op of de structuur verandert en hoe dit zich verhoudt tot de implementatie van het pakket. Een belangrijke vraag die gesteld moet worden is: Welke informatie is er nodig voor het besturingsmodel?
 

Zoals eerder gezegd kan enkel een goede afstemming van deze vier elementen op elkaar in één bedrijfsoplossing leiden tot een succesvolle ERP implementatie.

Terug naar blog

Iets voor u? Gratis advies? Online Demo? Geef een seintje!

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Wilt u gratis advies of gratis white papers i.v.m. ERP ontvangen, laat het ons dan ook weten via onderstaande en wij sturen ze u gratis toe!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"Dankzij Microsoft Dynamics en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Microsoft Dynamics van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"Dankzij Microsoft Dynamics van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
V.D.
IT-manager
Dynamics klant die overstapte naar Offimac