Terug naar blog

.
7 Tips voor een succesvolle software implementatie

Indien u kiest voor de implementatie van ERP-software in uw onderneming zijn er zeven tips die we u graag meegeven om deze implementatie tot een succesvol einde te brengen:

1. Leg de focus op uw eigen bedrijfsprocessen
Wanneer u bedrijfssoftware implementeert moet de focus niet op de technologie van de software liggen maar op de bedrijfsprocessen van uw bedrijf. Belangrijk is niet wat de software allemaal kan maar wat de software allemaal kan voor uw bedrijf en zijn bedrijfsprocessen. Breng daarom uw bedrijfsprocessen grondig in kaart en bekijk met uw implementatiepartner hoe deze in de nieuwe implementatie vertaald worden.

2. Kies voor een toekomstgerichte oplossing
Tijdens uw zoektocht naar dé juiste software implementatie dienen zich misschien tientallen oplossingen die aan uw huidige functionele eisen voldoen. Wees er u echter van bewust dat de keuze voor bepaalde bedrijfssoftware een keuze is voor de komende 7 à 10 jaar. Houd dus rekening met uw functionele eisen van de toekomst en met de garanties die de software kan bieden om met uw organisatie mee te evolueren.

3. Maak voldoende tijd vrij voor het project
Een implementatie van ERP software doe je er niet “even “ bij. Een grondige aanpak en planning zijn noodzakelijk, het is daarom ook aangeraden om enkele sleutelmedewerkers aan te duiden die intensief betrokken zullen worden bij de implementatie. Deze sleutelmedewerkers zullen beschikbaar moeten zijn bij de analyse en definitie van de procedures en zullen regelmatig documenten aanleveren. In een latere fase spelen zij een belangrijke rol bij de invoer en conversie van gegevens.

4. Durf prioriteiten te bepalen
U kiest die software die het meest aan uw eisen voldoet. Deze software kan meestal echter nog veel meer. De verleiding is dan soms groot om ineens te veel te willen, met een langdurige implementatie tot gevolg en meer kans op mislukking. Daarom zeker de tip: Bepaal op voorhand goed uw prioriteiten en faseer de implementatie, eerst de echte noden en daarna de optimalisatie.

5. Ondersteuning door het management
De implementatie van bedrijfssoftware heeft een immense impact op de dagelijkse werking van uw organisatie en ze vraagt veel van uw medewerkers. Daarom is het van cruciaal beland dat het volledige managementteam achter het project staat en dezelfde verwachtingen deelt.

6. Besteed aandacht aan een goede opleiding
Nieuwe software zal pas rendabel zijn voor uw bedrijf wanneer uw medewerkers de oplossing optimaal kunnen gebruiken. Het is daarom verstandig om voldoende tijd de spenderen aan de opleiding van uw medewerkers die met de software zullen gaan werken. Het spreekt voor zich dat u deze investering er achteraf meer dan voldoende weer terug uit haalt.

7. En dan begint het pas…
Om echt rendement te halen uit uw implementatie, moet u uw systeem blijvend optimaliseren: verdere benutting van de aanwezige functionaliteit, aanpassing van de bedrijfsprocessen en bovenal continu investeren in de kennis van het systeem.

Zoals u ziet zijn er een aantal tips waar u best rekening mee kan houden om van uw implementatie een succesvolle implementatie te maken. Met deze tips in het achterhoofd kan u zichzelf van tijd, onaangename verrassingen en extra kosten besparen.
Terug naar blog

Iets voor u? Gratis advies? Online Demo? Geef een seintje!

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Wilt u gratis advies of gratis white papers i.v.m. ERP ontvangen, laat het ons dan ook weten via onderstaande en wij sturen ze u gratis toe!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Dankzij Microsoft Dynamics van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
V.D.
IT-manager
Dynamics klant die overstapte naar Offimac

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Microsoft Dynamics van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Dankzij Microsoft Dynamics en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International