Terug naar blog

.
6 Oplossingen voor installatieproblemen bij windows 10

1. Windows 10 vraagt productactiveringssleutel

In principe zou u geen productactiveringssleutel nodig mogen hebben indien uw pc in aanmerking komt voor een gratis update. Dit recht op een gratis update wordt vastgesteld op basis van de aanwezige sleutel voor Windows 7 of 8.1 op uw pc.

Wanneer Windows 10 er toch om vraagt kan u er meestal zonder problemen voor kiezen om deze stap over te slaan. De kans is groot dat de nodige gegevens toch gevonden worden door Windows 10.

Indien het probleem hier niet mee opgelost is kan het zijn dat u toch geen recht hebt op een gratis installatie of je hebt een schone installatie gedaan. In beide gevallen is er geen sleutel meer aanwezig op uw pc. Indien u wel een geldige licentie op Windows 7 of 8.1 heeft heeft u deze waarschijnlijk gewist en kan u deze terughalen door terug de oude versie weer te installeren en opnieuw proberen te upgraden naar Windows 10.

2. Installatieprogramma herstart steeds of loopt vast

Indien u met dit probleem geconfronteerd wordt koppelt u best eerst alle randapparatuur (dat niet noodzakelijk is) los zoals een extra harde schijf, een monitor,... Ook kan het helpen om de upgrade niet via wifi maar via een kabel te uit te voeren.

Ook controleert u best even of u de passende Windows 10-versie hebt gekozen (32 of 64-bit, Windows 10 Home of Home Basic of Premium).

Indien het dan nog niet lukt kan u proberen te upgraden via een installatiedisk.

3. Problemen met drivers

Veel gebruikers krijgen problemen met drivers, een oplossing voor dit frequent voorkomend probleem kan zijn om nieuwe drivers te downloaden. Dit kan u doen door de Windows Update aan te roepen via de Windows- met r-toets en de opdracht wuapp in te tikken. Het kan ook per apparaat via de Device Manager.

4. Van wie is deze pc eigenlijk, van u of van uw organisatie?

Deze vraag, die enkel gesteld wordt aan Windows Pro-klanten, kan bij het verkeerde antwoord een hoop problemen veroorzaken. Indien de pc voor persoonlijk gebruik is is het antwoord niet van belang. Maar indien de pc ook onderdeel is of moet zijn van een bedrijfsnetwerk en daarbij gebruik gaat maken van een zakelijk Office 365-account, moet hier voor Van mijn organisatie ingevuld worden. Indien dit niet gebeurt krijgt uw pc een eigen lokaal account naast het zakelijke Office-account wat voor moeilijkheden kan zorgen.

5. Start-menu werkt niet

Verschillende mensen kregen de melding te zien: "Critical Error/Your Start Menu isn't working. We'll try to fix it the next time you sign in." Microsoft heeft hier geen echte oplossing voor maar adviseert om in Veilige Modus op te starten en dan in Normale Modus, dat helpt normaal gezien maar meestal maar tijdelijk. Sommige gebruikers melden dat het herinstalleren van uw antivirussoftware in dit geval helpt of het aanmaken van een nieuw lokaal beheerdersaccount.

6. Windows 10 Mail synchroniseert niet

De oorzaak voor dit probleem is nog steeds onbekend. Microsoft suggereert om de app te deïnstalleren en dan opnieuw te installeren via de Windows Store. 


Terug naar blog

Iets voor u? Gratis advies? Online Demo? Geef een seintje!

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Wilt u gratis advies of gratis white papers i.v.m. ERP ontvangen, laat het ons dan ook weten via onderstaande en wij sturen ze u gratis toe!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Dankzij Microsoft Dynamics en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
V.D.
IT-manager
Dynamics klant die overstapte naar Offimac

"Microsoft Dynamics van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Dankzij Microsoft Dynamics van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen