Terug naar blog

.
4 Tips om te innoveren in een digitale wereld

We kunnen niet langer ontkennen dan dat we in ons in een digitale wereld bevinden, ondernemen doen we dus ook in diezelfde digitale wereld, omdat veel ondernemers de dag van vandaag de bomen niet meer door het digitale bos zien, schuiven wij graag 4 tips naar voor die u kunnen helpen bij het innoveren in een digitale wereld:

1. Stel dingen in vraag
Durf te twijfelen over de normale gang van zaken. Waarom gebeurt dit proces op die manier? Waarom wordt dit probleem zo opgelost? En zijn er andere mogelijkheden? Denk ook eens na over wat je zou doen als je van een wit blad kon beginnen.

2. Observeer en kijk rond
Observeren is een belangrijke stap voor innovatie. Dat kan zowel in je dagelijkse leven als bijvoorbeeld op reis. Kijk ook naar de gebruikers of klanten van je product of dienst: wat loopt er fout? Wat willen ze?

3. Probeer nieuwe dingen uit, experimenteer
Wie een innovatief idee heeft, heeft vaak de neiging om alle kanten van dat idee te bespreken. In plaats van elk idee tien keer te bespreken en alle argumenten pro en contra op te sommen, levert een kleine test vaak veel meer op. Door een idee gewoon toe te passen, kun je alsnog bijsturen. Die ‘Let’s do it’–mentaliteit is typisch voor innovatieve ondernemers.

4. Leer nieuwe mensen kennen
We denken allemaal dat we goed bezig zijn door veel te netwerken, maar netwerken gebeurt nog te vaak binnen je eigen sector of industrie. Op een congres of receptie kom je vaak dezelfde mensen tegen. Het loont veel meer om eens mensen met verschillende achtergronden te leren kennen of samen te brengen.

Bron: http://www.tijd.be/dossier/takethelead/Vier-tips-om-te-innoveren-in-een-digitale-wereld/9879796

Terug naar blog

Iets voor u? Meer weten? Online Demo? Mail of bel 0800 11 137

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Of bel Max op 0800 11 137!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Dankzij Microsoft Dynamics van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Microsoft Dynamics van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Dankzij Microsoft Dynamics en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
V.D.
IT-manager
Dynamics klant die overstapte naar Offimac

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM