Terug naar blog

.
3 opleidingstips voor een goede ERP implementatie

Het succes van uw ERP-implementatie hangt ook samen met de manier waarop het nieuwe pakket onthaald wordt binnen uw bedrijf. We hebben het hier uiteraard over hoe gemakkelijk u en uw personeel kan overstappen naar deze nieuwe software en dat deze mensen snel wegwijs geraken en dat er onnodige misverstanden vermeden kunnen worden. Hierbij is de opleiding die u uw personeel zal aanreiken belangrijk, in dit kader geven wij u hieronder graag 3 nuttige tips mee:

1. Geef prioriteit aan een goede opleiding van uw personeel door uw ERP-leverancier
Het spreekt vanzelf dat uw bedrijf gewoon door blijft gaan wanneer u van software verandert of een nieuw ERP-pakket implementeert. Daarom kan u er best voor zorgen dat uw personeel op voorhand weet hoe dit in zijn werk gaat en wat ze net mogen verwachten. Op die manier kan u een hele hoop misverstanden vermijden waardoor u een succesvolle ERP-implementatie in de hand werkt.

2. Zorg ervoor dat uw personeel zelf aan de slag kan tijdens hun opleiding
Het is belangrijk dat u en uw personeel tijdens de opleiding ook zelf aan de slag kunnen. Dat is en blijft de beste manier om uw toekomstig ERP-pakket te ontdekken en te leren gebruiken. Het is ook om die reden dat wij bij Offimac onze opleidingen intern geven zodat iedereen aan een eigen pc het pakket kan leren kennen.

3. Zorg dat de opleiding aansluit bij de functie(s) van uw personeel binnen uw bedrijf
Samen met uw ERP-partner zorgt u er best voor dat uw personeel ook effectief een opleiding krijgt over die delen van het pakket dat ze zelf in de toekomst zullen gaan gebruiken naast de algemene opleiding. Iemand die bij de boekhouding werkt zal bijvoorbeeld andere delen van het pakket gaan gebruiken dan iemand van het management.


Terug naar blog

Iets voor u? Gratis advies? Online Demo? Geef een seintje!

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Wilt u gratis advies of gratis white papers i.v.m. ERP ontvangen, laat het ons dan ook weten via onderstaande en wij sturen ze u gratis toe!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Dankzij Microsoft Dynamics van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"Dankzij Microsoft Dynamics en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
V.D.
IT-manager
Dynamics klant die overstapte naar Offimac

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Microsoft Dynamics van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium